Nieuws • Gemeente

 

Woerdense horeca opent de deuren per 1 juni

Maatwerk en goed overleg

Woerdense horeca opent de deuren per 1 juni

De Woerdense horeca opent per 1 juni a.s. vanaf 12.00 uur weer beperkt de deuren voor bezoekers. De gemeente Woerden geeft ruimte aan creatief ondernemerschap, zodat de ondernemers toch een bepaalde omzet op het terras kunnen behalen. Uiteraard houdt de horeca binnen en buiten op het terras rekening met de coronamaatregelen, zoals de noodverordening en de richtlijnen die de gemeente en de branchevereniging hebben opgesteld.

Mark Haagen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Woerden: “Wij zijn blij dat de gemeente onze voorstellen geaccepteerd heeft en zich constructief opstelt en met ons meedenkt. In deze onzekere en zware tijd voor horecaondernemers is de opening van de terrassen een goede eerste stap. Wij hopen dat onze gasten met ons meedenken en de regels die worden gesteld naleven zodat wij de veiligheid van gasten en medewerkers kunnen waarborgen en maximaal service kunnen bieden. Want om dit duurzaam vol te houden moeten we het samen doen. Samen maken we de gastvrijheid.”

Plannen maken

Horecaondernemers gaan nu aan de slag met het maken van hun plannen. Daarbij gaan ze uit van het huidige aantal plaatsen dat ze op hun terras hebben. Uitbreiding van het terras kan onderdeel zijn van hun plan. Daarbij mag het aantal zitplaatsen echter niet worden uitgebreid. Verder stemmen ze hun plan af met omwonenden, winkeliers en overige ondernemers in de omgeving. Per locatie kijkt de gemeente mee naar de mogelijkheden en geeft als het plan voldoet toestemming via een gedoogbeschikking.

Coronavirus is nog lang niet uit de wereld

George Becht, wethouder gemeente Woerden: “De versoepeling van de maatregelen geeft de horeca weer wat lucht. Daar ben ik ontzettend blij om. We denken zo veel mogelijk met de ondernemers mee en bieden ruimte om de zaken zo optimaal mogelijk weer op te starten. Daarbij gaan we uit van eigen verantwoordelijkheid en we geven ook duidelijke richtlijnen. Het coronavirus is namelijk nog lang niet uit de wereld. Onnodige drukte moeten we vermijden en de gezondheid van mensen staat nog steeds centraal.”

 
Woerdense horeca opent de deuren per 1 juni