Nieuws • Gemeente

 

ThuisKUNSTroute

ThuisKUNSTroute brengt Woerden in beweging

Op maandag 15 maart 2021 zijn op 40 locaties binnen de gemeente Woerden bordjes verschenen van de ThuisKUNSTroute. De bordjes staan bij locaties waar kunstenaars hun werk in tuinen of voor een raam laten zien.  Op de foto laat Hetty Wilming haar kunstwerk in textiel zien: de Formele Tuin. Dit staat de komende maand voor het raam van haar huis. “Het bordje genereert nu al aandacht, ik heb de eerste bezoekers al in de tuin gehad!”, vertelt Hetty enthousiast.

De Woerdense Stichting KUNSTaandenRIJN wil met deze laagdrempelige manier van exposeren de Woerdenaren stimuleren om in beweging te komen. Er zijn drie wandelingen en twee fietstochten beschikbaar waarlangs alle kunstwerken bekeken kunnen worden. In totaal gaat het om een forse afstand. Omdat de kunstwerken een maand lang, tot en met 15 april, blijven staan is het haalbaar alles te bekijken. De kunstwerken staan in alle woonwijken van Woerden en ook in Kamerik, Kanis, Zegveld en Harmelen. Er is zelfs een uitstapje naar Linschoten.

Op een interactieve kaart zijn alle namen en adressen van de kunstenaars te vinden. Voor toevallige passanten staat op de bordjes een QR code, waarmee meer informatie over de expositie en de routes te vinden is. 

De route kan zonder risico op besmetting met het Corona-virus worden afgelegd. Het is niet nodig om bij de kunstenaars binnen te komen, en alle werken zijn vanaf de straat zichtbaar.

Links indien mogelijk in uw medium:

 

Over KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. De Stichting stelt de KUNSTKajuit in de oude HBS ter beschikking van kunstenaars die atelierruimte nodig hebben. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

Onze website: www.kunstaandenrijn.nl

Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/  

 

 
ThuisKUNSTroute