Nieuws • Algemeen

 

Sleuteloverdracht Scholencluster

wethouder George Becht (onderwijs). Daarmee heeft de gemeente het scholencluster aan de Overstek officieel overgedragen aan de beide scholen. De oplevering is volgens planning: direct na de herfstvakantie starten de lessen in het nieuwe schoolgebouw.

Wethouder George Becht (onderwijs): “Kamerik heeft er lang op moeten wachten, maar nu is het dan echt zo ver. Leerlingen én leerkrachten kunnen binnenkort hun intrek nemen in een eigentijdse school die van alle gemakken is voorzien. Een bijzonder moment! Ik dank iedereen voor de constructieve samenwerking en wens groot en klein een hele fijne tijd toe in dit prachtige gebouw.”

 

Voor elke school is er een eigen ingang, waarbij er rekening is gehouden met toegankelijkheid voor iedereen. In totaal gaat het om 13 lokalen. De uitstraling is landelijk, passend bij het dorpse karakter van Kamerik. Het scholencluster is ontworpen door Frencken Scholl Architecten uit Maastricht en gebouwd door aannemersbedrijf Kwakkenbos B.V. uit Harmelen. De projectleiding en het bouwmanagement waren geheel in handen van de gemeente Woerden.

 

Nul-op-de-meter

Het nieuwe schoolgebouw is uiterst duurzaam. Het is de eerste nul-op-de-meterschool in Woerden. Tegelijk met de sleutels overhandigde wethouder Becht het energielabel A++++. Dit betekent dat er evenveel energie wordt opgewekt als verbruikt. In plaats van een gasaansluiting zijn er luchtwarmtepompen en de benodigde elektra wordt opgewekt door een grote hoeveelheid zonnepanelen. Beide zijn mede mogelijk gemaakt door duurzaamheidssubsidies. Verder zijn er led-verlichting en tripleglas toegepast.

 

'Beleefbaar’ schoolplein

Achter het schoolgebouw is een veenweidepad aangelegd. Door dit zichtbaar te laten zakken in de toekomst, kunnen leerlingen met eigen ogen zien hoe sterk de bodemdaling in dit gebied is. Het veenweidepad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van € 65.000,-- van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Om te voorkomen dat ook het verharde deel van het schoolplein of de parkeerplaatsen verzakken, zijn hieronder polystyreenblokken van 70 cm dik aangebracht. Om leerlingen bewust te maken van de omgang met water, is goed zichtbaar hoe dakwater via open watergeulen van poel naar poel stroomt om uiteindelijk te worden afgevoerd in een watergang.

 

Woningbouw op achterblijflocaties

De schoolgebouwen die na de verhuizing leeg komen te staan, worden op korte termijn gesloopt. Op deze locaties komt woningbouw, waar in Kamerik een grote behoefte aan is.

 

 

 
Sleuteloverdracht Scholencluster