Nieuws • Algemeen

 

Plek voor nieuwe oogstaandeelhouders bij zelfoogsttuin Kamerik!

Heerlijke zoete wortels of verse rode bietjes uit de grond, knapperige peultjes en kapucijners of zomerpostelein die je zelden in de supermarkt tegenkomt. Biologische groente vol smaak, gezaaid, geplant, en tot groei gebracht - dat klinkt als veel werk. Dat is het ook, maar het mooie van een ‘zelfoogsttuin’ is dat dat werk wordt gedaan door professionele tuinders. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is wekelijks komen oogsten in onze buiten-supermarkt en genieten van de mooie tuinderij in de kamerikse polder.

Een aandeel hebben in de oogst
Al voor het negende jaar teelt Tuinderij de Groenteboer komend seizoen ruim 50 soorten biologische groenten, kleinfruit, kruiden en bloemen in Kamerik.
Klanten abonneren zich voor een oogstseizoen (mei tot december) en worden daarmee ‘oogstaandeelhouder’ van de tuin. Zij kunnen hun aandeel groenten, bloemen en kleinfruit wekelijks zelf komen oogsten.
De tuinder bied uitleg over het oogsten van de groenten en geeft inspiratie over hoe ze te bereiden, want niet iedereen weet misschien raad met raapstelen, snijbiet of pastinaak. Er worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals een pompoen-oogstfeest in het najaar.

Weet wat je eet
De zelfoogsttuin past in de trend van lokale, kleinschalige en duurzame voedselproductie en komt tegemoet aan het verlangen van veel mensen om zicht te hebben op de bron van hun eten. In deze onzekere tijden is het dé manier om zeker te zijn van kwalitatief goed, vers en gevarieerd voedsel.
De consument weet precies waar zijn eten vandaan komt, krijgt het verser dan vers op tafel en kan zijn (klein)kinderen spelenderwijs laten kennismaken met (nieuwe) groenten en het buitenleven. Eigenlijk hebben zij een eigen moestuin zonder zelf alles te hoeven weten of doen. Voor de tuinder biedt het abonnementsysteem zekerheid van afzet en inkomen en de vaste relatie met de consument maakt het makkelijker in te spelen op de wensen. Bovendien draagt de zelfoogsttuin bij aan lokale en mondiale duurzaamheid. Er worden op deze tuin geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en omdat het voedsel lokaal wordt geproduceerd en door de consument zelf geoogst, komt er geen onnodig transport, koelsysteem of verpakkingsmateriaal aan te pas.

Lokale gemeenschap
De ervaringen van de aandeelhouders zijn heel positief. De kwaliteit, smaak, versheid en variatie worden erg gewaardeerd. Zij geven aan vaker iets nieuws uit te proberen, vinden het fijn met de seizoenen mee te eten en genieten van de weidse poldernatuur op ‘hun eigen landgoed’. Lijkt het jou leuk om mee te doen of wil je meer informatie? Kijk dan op de website tuinderijdegroenteboer.nl

 
Plek voor nieuwe oogstaandeelhouders bij zelfoogsttuin Kamerik!