Nieuws • Dorpsplatform

 

Opschoondag Kamerik

Dit jaar deed Kamerik voor het eerst mee aan de landelijke Opschoondag. Ongeveer 30 bewoners waren op zaterdagmorgen 23 maart actief bezig met het opruimen van zwerfvuil. Na afloop werden ze op de foto gezet achter de vuilniszakken met het verzamelde vuil.


Vorig jaar was er bij gebrek aan een organisator geen aktie voor Kamerik Schoon. Dit jaar organiseerde Geertjan Aleven Kamerik Schoon. Hij kreeg groen licht van het Dorpsplatform en koos ervoor om aan te sluiten bij de landelijke Opschoondag.

Geertjan maakte Kamerik Schoon bekend via een bericht in KamerikVandaag, posters op diverse plekken in Kamerik, facebook en zelf deelde hij flyers uit bij de plaatselijke Plus. De start was bij Repair Café, een bewuste keuze: ook Repair Café zet zich in voor een schoner milieu door spullen te maken, zodat ze niet weggegooid hoeven te worden.


Rond 9.45 uur druppelden de deelnemers binnen bij het Repair Café. Geertjan legde het een en ander uit en iedereen kreeg een prikker, handschoenen en een veiligheidshesje. De keuze van de routes liet hij aan de deelnemers over, wel deed hij wat suggesties. Jong en oud, er waren zeker 10 kinderen aanwezig, gingen om 10.00 uur op stap. Ook de dorpswethouder, Arjan Noorthoek, was naar Kamerik komen fietsen om mee te doen.


Na een uur stond de koffie en limonade klaar en de gemeente had heerlijke taart laten bezorgen. De wethouder vroeg de kinderen naar hun ervaringen en bedankte alle deelnemers voor hun inzet en vroeg natuurlijk een applausje voor de coördinator.

 
Opschoondag Kamerik