Nieuws • Algemeen

 

Ontwikkelingen omtrent de Schulenburch

Het bestuur van de Schulenburch luidt de noodklok. De Schulenburch is al meer dan een jaar verwikkeld in een geschil met een van de omwonenden, die klaagt over de geluidsoverlast vanuit het zalencentrum. Inmiddels heeft de Schulenburch twee boetes van 5000 euro geïncasseerd en maakt het bestuur zich zorgen dat het dorpshuis moet gaan sluiten. Binnenkort vindt een gesprek tussen het bestuur en wethouder Tymon de Weger plaats, dat hopelijk duidelijkheid kan geven.

 

Afgelopen week heeft het AD Woerden een artikel geplaatst met een schets van de situatie waarin zowel de kant van het bestuur als van de buurman, Peter, belicht wordt. Naar aanleiding van dit artikel heeft de fractie ChristenUnie/SGP vragen gesteld aan de burgemeester en wethouders, meldde het AD een paar dagen later.

 

Ook binnen het dorp zijn er vele zorgen over de toekomst van het dorpshuis. Op initiatief van de Kamerikse Evenementenkalender werd vrijdag 11 september een online petitie geplaatst om aan te dringen op het behoud van het dorpshuis. Op het moment van publicatie is deze petitie meer dan duizend keer ondertekend.

 

Kamerik Vandaag sprak met de voorzitter van het bestuur van de Schulenburch, Ad Smit, voor ons volgende nummer, dat op 19 september verschijnt. De meest recente ontwikkelingen konden niet in dat stuk verwerkt worden omdat het blad afgelopen woensdag al naar de drukker is gegaan; wij hopen dat onze lezers dat in gedachten houden wanneer zij volgende week het blad lezen.

 

Hoewel wij ook de buurman Peter om een interview gevraagd hebben voor ons komende nummer, wilde hij hier helaas niet aan meewerken. Wel heeft hij zelf zijn verhaal online geplaatst, dat u op deze pagina kunt lezen.

 

Het is een ingewikkelde situatie. Kamerik Vandaag raadt iedereen aan om alle beschikbare informatie tot zich te nemen en zelf tot een mening te komen. Als er verdere ontwikkelingen zijn, zullen we een vervolgartikel op de website plaatsen.

 
Ontwikkelingen omtrent de Schulenburch