Nieuws • Algemeen

 

Kamerikse meiden winnen prijsvraag: natuurspeeltuin dichterbij!

Vier Kamerikse meiden winnen prijsvraag WoerdenActief: Natuurspeeltuin een stapje dichterbij!

Woensdag 11 november werden Nienke (10), Marjolein (10), Imke (8) en Doutzen (8) blij verrast. Ze ontvingen een cheque van €1.000,00, omdat ze de prijsvraag van WoerdenActief hadden gewonnen. De meiden willen graag een Natuurspeeltuin in Kamerik en willen het geld gebruiken om hiermee een begin te maken.

De wedstrijd was erop gericht dat er plannen werden ingediend om mensen in beweging te brengen. Ook voor kinderen is bewegen belangrijk en nog leuker is om dat spelend te doen. Het plan is om het geld te besteden aan een alternatieve loopbrug die kinderen kunnen gebruiken om naar de bestaande kabelbaan te ‘lopen’. Daarnaast is er de wens om ter plekke een zandstrandje aan te leggen.

Dit voorjaar begonnen de meiden een (handtekeningen)actie voor een Natuurspeeltuin in Kamerik. De actie kreeg aandacht van de pers en de gemeente adviseerde om te gaan praten met het Dorpsplatform. Het Dorpsplatform Kamerik vond het een prima initiatief dat goed past bij het mogelijke plan om een beweegpark in Park Mijzijde aan te leggen. Van de gemeente kreeg het Dorpsplatform te horen dat er op dit moment geen middelen beschikbaar zijn voor aanleg van een Natuurspeeltuin en dat zij ook niet mee konden werken aan het maken van plannen.

In september maakte WoerdenActief bekend dat zij nog geld in kas hadden voor mooie plannen om mensen in beweging te brengen. De meiden schreven een brief. WoerdenActief was enthousiast over hun plan en reikte de prijs met veel plezier uit, zoals u op dit gelinkte filmpje kunt zien. (Nienke kon helaas niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.)

 
Kamerikse meiden winnen prijsvraag: natuurspeeltuin dichterbij!