Nieuws • Dorpsplatform

 

Kamerik Schoon

Doe je mee het Kamerik Schoon Opschoonommetje? 
 
Op 20 maart is het weer Landelijke Opschoondag. Door het hele land gaan mensen aan de slag om de eigen wijk vrij van zwerfafval te maken. 
 
Ook in Kamerik doen we weer mee met onze jaarlijkse actie Kamerik Schoon. Twee jaar geleden hebben we de draad weer opgepakt, onder de vlag van het Dorpsplatform en in samenwerking met het Repair Café als gastheer/gastvrouw. Circa 30  30 Kamerikers, jong en oud, gingen aan de slag en haalden vele zakken vuil van straat! Behalve nuttig was dat ook nog eens heel gezellig, met een bezoek van de wethouder en een lekker stuk taart. Afgelopen jaar verviel de Opschoondag door Corona, maar zijn in het najaar, tijdens world clean up day, enkele enthousiaste mensen er wel op uit getrokken om afval te prikken. Dank daarvoor!
 
Dit jaar gaat het wel door, maar in aangepaste vorm: een opschoon ommetje. Dat betekent dat we, zoals het er nu uitziet, niet centraal samen zullen komen. Maar voor wie mee wil doen is het is een fijne gelegenheid om een frisse neus te halen en bijvoorbeeld de eigen straat schoon te maken. 
 
Doe je mee? Je kan inschrijven met een email naar info@kamerikvandaag.nl. Geef daarbij alsjeblieft ook aan met hoeveel volwassenen met hoeveel kinderen je meedoet. 
Kamerik Schoon verzorgt alle spullen die je daarvoor nodig hebt. In principe brengt Geertjan, de organisator de spullen(grijpers en zakken) bij je langs en komt hij ze ook weer halen.
 
Wanneer? Zaterdag 20 maart
 
Hoe laat schoonmaken?: Tussen 10 tot 12
 
Waar: bijvoorbeeld je eigen straat of op plekken in Kamerik die nodig schoongemaakt moeten worden. 
 
 
 
 
 
Kamerik Schoon