Nieuws • Algemeen

 

Heb jij oog voor de mantelzorger?

Wist je dat ongeveer één op de drie Nederlanders mantelzorg verleent? En daarvan tien procent aangeeft tegen overbelasting aan te lopen? Dat uit zich bijvoorbeeld in gezondheidsproblemen, een hoge tijdsdruk of verzuim op het werk of studie onder deze mantelzorgers… Hoe zouden we hen kunnen helpen?

Iedereen kan in principe een mantelzorger op een laagdrempelige manier ondersteunen. Door bijvoorbeeld een keer een uurtje gezelschap te houden zodat de mantelzorger even een boodschapje kan doen. Of door simpelweg met een mantelzorger te bellen om te vragen hoe het met diegene gaat. Vaak kan een luisterend oor al het verschil maken!

Bij de workshop Oog voor de Mantelzorger bieden we jou handvaten zodat jij op jouw beurt een mantelzorger kan helpen. Bij de workshop behandelen we bijvoorbeeld wat een mantelzorger nodig heeft om de zorg goed vol te houden. En waar mantelzorgers mogelijk tegenaan lopen. Daarnaast spreken we uitgebreid over hoe je het gesprek zou kunnen aangaan met een mantelzorger. De training wordt verzorgd door Wietske Dekkers, een ervaren trainster binnen zorg en welzijn met een hart voor de mantelzorg.

Zou jij je willen inzetten voor een mantelzorger? Ben jij geïnteresseerd in de gratis workshop Oog voor de Mantelzorger? Je kunt de workshop volgen op 29 maart 2021, 13:30 – 16:00. Meld je aan voor deze workshop (of een van de vele andere van de VrijwilligersAcademie) op www.woerdenvoorelkaar.nl/cursusaanbod!

 

 
Heb jij oog voor de mantelzorger?