Nieuws • Algemeen

 

Groene Hart krijgt glasvezel

GlasDraad heeft het volgende bericht ingestuurd:

 

In Januari dit jaar is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel in de kleine dorpen van Kamerik, Kanis, Langeraar, Nieuwerbrug aan den Rijn en Zegveld in het Groene Hart te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 15 januari jl. werd de campagne van GlasDraad Groene Hart enthousiast afgetrapt. Bewoners en ondernemers konden zich direct aanmelden voor glasvezel. In samenwerking met een grote groep lokale bewoners en het GlasDraad-glasvezelteam werd de grens van 40% voor het einde van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in de dorpen veiliggesteld.

Mooie kans en actieve ambassadeurs
Wethouder Kees Oskam van Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waar Nieuwerbrug onderdeel van uitmaakt, geeft het volgende aan over het belang van glasvezel voor het Groene Hart: “We doen met z’n allen steeds meer op afstand; vanuit huis werken, online schoolopdrachten en onze gezondheid monitoren. Maar daar is wel een stabiele internetverbinding voor nodig, zoals glasvezel. Ik ben dan ook zeer verheugd over het feit dat de komst van glasvezel in deze kernen nu definitief is, zeker voor onze inwoners in Nieuwerbrug!”

Campagneleiders van GlasDraad Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk vullen aan: “Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep van ambassadeurs en bewoners uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt, bedankt!”

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Groene Hart in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de Groene Hart te realiseren. In de zomer van 2022 worden de benodigde materialen besteld en zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt. De planning is dat alle bewoners in de zomer van 2023 zijn aangesloten op glasvezel.

 
Groene Hart krijgt glasvezel