Nieuws • Gemeente

 

GGD opent teststraat in Woerden

GGD regio Utrecht opent 27 juli 2020 teststraat in Woerden

Vanaf maandag 27 juli 2020 start GGD regio Utrecht (GGDrU) in Woerden met een corona-teststraat. Deze teststraat wordt tot 31 december 2020 gevestigd in de voormalige Citroën garage aan de Leidsestraatweg. Als het noodzakelijk is, kan deze termijn worden verlengd. GGDrU test hier inwoners met klachten (zoals koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn, niezen en kortademigheid) op corona.

De GGD-en in Nederland zijn door het kabinet gevraagd om coronatesten in Nederland te organiseren. Om het virus goed onder controle te houden, is het belangrijk dat alle inwoners getest kunnen worden. Daarvoor is het noodzakelijk om extra testlocaties te openen. De gemeente Woerden vindt het testen van groot maatschappelijk belang en heeft meerdere locaties onderzocht. In de oude Citroën garage is een geschikte locatie gevonden, waar bezoekers snel en gemakkelijk een test kunnen laten afnemen.

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden: “We hebben samen met de GGDrU naar een geschikte locatie voor een teststraat in Woerden gezocht. Ik ben blij dat we een locatie dichtbij de inwoners hebben gevonden. Op deze manier kunnen mensen zich gemakkelijker laten testen. Mijn oproep is om bij klachten dat ook echt te doen. Zo houden we corona samen onder controle.”

Hoe werkt de teststraat?

Inwoners bellen naar GGDrU voor het maken van een afspraak en ontvangen een uitnodiging voor een bepaald tijdstip (tussen 9:00-17:00 uur, indien nodig tot 21:00 uur). De teststraat werkt als een drive-thru. Inwoners met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. GGDrU neemt de test door het open raam af en daarna verlaat de auto weer de testlocatie. Daarnaast biedt deze locatie ook een mogelijkheid voor inwoners om lopend of op de fiets te komen.

Op de momenten dat de teststraat open is er mogelijk meer verkeer rondom de locatie. Het bezoek wordt door GGDrU in goede banen geleid door alleen op afspraak te werken. Hierdoor wordt eventuele drukte verspreid. Bezoekers kunnen (in de auto) op het terrein van de teststart wachten en bewegwijzering in de omgeving leidt de bezoekers direct naar de juiste locatie/ingang. Indien nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet.

Voorbereidingen

Om ervoor te zorgen dat de teststraat op maandag 27 juli open kan, worden een aantal werkzaamheden in de wijk verricht. Denk hierbij aan het verwijderen van hekken en het creëren van een inrit aan de Frans Halsstraat en het plaatsen van bewegwijzeringsborden. Ook vraagt GGDrU per direct een tijdelijke ontheffing voor gebruik van de locatie aan. Gezien het groot maatschappelijk belang van de teststraat worden de voorbereidingen en ingebruikname gelijktijdig opgestart.

Communicatie GGD regio Utrecht via communicatie@ggdru.nl. Of neem rechtstreeks contact op met Lydia van der Meer 06 23 63 02 97 of 030 - 608 60 65.

Contactpersoon gemeente Woerden: Ingrid van Schaik, communicatieadviseur, schaik.i@woerden.nl, 06 20094937 Overige persvragen: communicatie@woerden.nl of bel 14 0348 en vraag naar de persvoorlichter.

 
GGD opent teststraat in Woerden