Nieuws • Dorpsplatform

 

Reconstructie Kanis

Langzamerhand begint de reconstructie van de Kanis zichtbaar te worden. Vele bomen zijn gekapt; het Oortjespad – als belangrijke aanvoerweg – heeft zijn bypass en fietspad gekregen; parkeerplekken in de wijk zijn gecreëerd en
gele parkeerverbodslijnen zijn aangebracht én – bijna historisch – de Kanis heeft zijn eerste twee heuse zebrapaden gekregen. Naast al deze zaken is er ook voortdurende aandacht voor communicatie met de bewoners via de Nieuwsbrieven en de OmgevingsApp en – vooral voor de veiligheid van de kinderen – voor de gewijzigde verkeerssituaties in de wijk. Op de scholen worden daarvoor extra verkeerslessen gegeven. Ook voor de inwoners van de Kanis is het grote meewerken begonnen. In de Reigerstraat en de Leeuwerikstraat (fase 1) zijn de meeste voortuinen al leeggehaald. Afvalcontainers zijn daarvoor geplaatst. Op diverse plekken in de wijk zijn grote depots ingericht voor de opslag van alle mogelijke materialen.
Op 17 september, ’s morgens om 10 uur,  heeft Wethouder Arthur Bolderdijk, onder toezicht van vele inwoners, leden van het Dorpsplatform Kamerik, de Buurtgroep, werkers, bouwers en planners van Bunnikgroep en de Gemeente het officiële startsein voor de reconstructie van de Kanis gegeven: toen ging de eerste schep daadwerkelijk de (slappe, steeds maar zakkende, veen-)grond in!
Er is geen ontkomen meer aan: de grote ‘facelift’ van de Kanis is echt begonnen!

https://www.woerden.nl/inwoners/kanis-reconstructie

 
Reconstructie Kanis