Nieuws • Algemeen

 

Een dementievriendelijk Woerden: help jij mee?

Een dementievriendelijk Woerden: help jij mee?

Dementie tast de geestelijke gezondheid aan… Dit gebeurt natuurlijk niet van het ene op het andere moment. Mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie kunnen nog lange tijd zelfstandig wonen en zelf boodschappen doen bijvoorbeeld. En het is juist goed om hen te stimuleren dit soort dingen zo lang mogelijk zelf te doen. Maar wat doe je als omstander als je iemand bij de kassa ziet staan die even niet meer weet waarvoor diegene daar is? Als diegene even in de war is? Hoe help je die persoon op een goede manier?

Samen Dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport, zet zich in om zoveel mogelijk Nederlanders dementievriendelijk te maken. En wat betekent dat, dementievriendelijk? Dat je dementie kunt herkennen en iemand met dementie kan helpen in een lastige situatie. Zij bieden trainingen, workshops en informatie aan om te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders dementievriendelijk worden. Zo kunnen mensen met dementie met een goed gevoel zo lang mogelijk van alles zelf doen!

Ook via de VrijwilligersAcademie kun je een training volgen om dementievriendelijk te worden. Verdiep je in de doe GOED-methode en leer dementie herkennen en hoe je iemand met dementie op een goede manier helpt. Help jij mee om Woerden dementievriendelijker te maken? Geef je op door je aan te melden voor de workshop Goed omgaan met dementie (vrijdag 26 maart 2021, 09:30 – 10:00 en 15 april 2021, 19:30 – 21:00) op www.woerdenvoorelkaar.nl/cursusaanbod!

 

 
Een dementievriendelijk Woerden: help jij mee?