Nieuws • Algemeen

 

Bowlsgroep senioren zoekt leden

De Bowlsgroep Woerden zoekt leden! Zij hebben het volgende bericht ingestuurd:

 

Vaak zoeken senioren een activiteit, waarbij zij contacten hebben met andere mensen en daarnaast lichamelijk actief zijn om de gezondheid op peil te houden of deze te verbeteren. Bowls lijkt hierop een prachtig antwoord te kunnen geven.

 

Weet U, dat er in de mooie sporthal in ons dorp bowls gespeeld wordt? Vanaf begin september tot eind april spelen daar elke week op donderdagmorgen een 20 tal enthousiaste mensen dit prachtige spel. Velen kennen waarschijnlijk het koersbal. Dat is een afgeleide van bowls.

 

Wereldwijd wordt bowls zowel binnen als buiten gespeeld. Het is een Engelse sport, die al vele honderden jaren wordt beoefend. Het is de bedoeling, dat de speelbal (bowl) zo dicht mogelijk bij het kleine balletje (jack) terecht komt na rollend een afstand van ca. 25 mtr. te hebben overbrugd. De bowls zijn aan de zijkanten afgeplat en aan één kant verzwaard. Ze moeten het traject daarom in een kromme baan (curve) afleggen.

 

Vooral in Engeland is deze activiteit erg populair. Ieder jaar wordt in januari door de BBC het wereldkampioenschap Indoorbowls op de televisie uitgezonden. In Nederland wordt het ook gespeeld en worden de competities en de belangen behartigd door de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB). Ook in onze gemeente wordt deze sport dus beoefend. De Bowlsgroep Woerden, die aangesloten is bij de Stichting Welzijn Woerden, beperkt zich tot de recreatieve kant. Zij doet niet mee aan de landelijke competitie maar richt zich op de senioren, voor wie het de combinatie van fysiek bezig zijn met sociale contacten betekent.

 

Er wordt op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur op 4 banen in De Schulenburch gespeeld met halverwege even koffiepauze. De banen zijn 4 meter breed. Omdat er maar 4 banen beschikbaar zijn, kunnen er niet meer dan 24 deelnemers tegelijk spelen. Er moet dus een maximum aangehouden worden voor het aantal leden. Het spel wordt in de vorm van twee onderlinge competities gespeeld. De eerste vanaf begin januari tot eind april en de tweede vanaf begin september tot half december. Uiteraard worden de winnaars gehuldigd met een mooie prijs.

 

De bijgevoegde foto geeft een sfeerbeeld aan en laat zien dat ook burgemeester Molkenboer veel belangstelling toont voor het spel.

 

Als de corona zaken inderdaad de goede kant op blijven gaan is de hoop en verwachting, dat er vanaf begin september a.s. weer gespeeld zal kunnen worden. Uiteraard zult U op de hoogte gehouden worden.

 

Momenteel is er plaats voor een viertal nieuwe spelers en speelsters. Wanneer U belangstelling hebt, bent U hartelijk welkom om een keer te komen kijken. En als U wat meer informatie over de Bowlsgroep wenst kunt U dat vinden op de website: https://bowlsgroepwoerden.jouwweb.nl. Voor contactinformatie en aanmelding kunt U ook op deze pagina kijken.

 
Bowlsgroep senioren zoekt leden