Nieuws • Algemeen

 

Oud gemeentesecretaris Pfaff overleden

Pfaff, geboren en getogen Woerdenaar, bracht een groot deel van zijn werkzame leven in het Kamerikse gemeentehuis door.

Het ambtelijk apparaat was in zijn beginjaren nog maar beperkt en in 1966 werd hij als 27-jarige benoemd tot loco-secretaris van de gemeente, naast secretaris D. Postma. Als chef algemene zaken was Pfaff zo ongeveer overal bij betrokken en nam in die periode ook gewoon de telefoon aan. Zo kon iemand die de mores van het Kamerikse gemeentehuis niet kende en nietsvermoedend naar de afdeling huisvesting vroeg, tot antwoord krijgen “zegt u het maar.”

Geleidelijk werd ook het aantal medewerkers groter. Pfaff ontwikkelde zich verder door het volgen van opleidingen en hij werd dan ook als eerste aangezocht toen, in 1981, Postma om gezondheidsredenen ontslag nam, de nieuwe secretaris te worden. Hij had, gedurende Postma’s ziekteverlof de functie al geruime tijd waargenomen. Pfaff bedankte echter voor de eer en zo werd in 1982 J.F. Goedegebure aangetrokken. Toen die in 1985 Kamerik voor Nieuw-Lekkerland verruilde, werd Pfaff opnieuw benaderd en ditmaal stemde hij toe. Op dat moment was al duidelijk dat de gemeente Kamerik niet lang meer zou bestaan en Pfaff verwachtte dat zijn functie met één à twee jaar zou zijn opgeheven. Het werden er ruim drie. Per 1 januari 1989 ging hij als chef van de afdeling bestuurszaken in de gemeente Woerden aan de slag.

In zijn vrije tijd was Tiny Pfaff een fanatiek wielrenner. Hij fietste niet alleen in zijn eigen omgeving, maar maakte ook verre en lange reizen. Zo maakte hij begin 1984 een 2.300 kilometer lange tocht door Nieuw-Zeeland.

Pfaff is donderdag 4 oktober in Woerden begraven.

 
Oud gemeentesecretaris Pfaff overleden